Home / Hjelpekorps / LSOR – Kurshelg

LSOR – Kurshelg

LSOR kurs på Garnison Porsanger

Vi deltok 7 – 10 April med 5 deltakere på Finnmarks første LSOR kurs på 12 år.

Det spesielle med dette kurset var at dette var det tredje kurset i Norge der deltakerne kunne velge om de ville delta på ski eller på snø scooter. 3 av våre deltakere deltok på scooter og 2 på ski, der alle besto og er i dag ferske lagledere.

Det var til sammen 13 deltakere fra Hammerfest, Karasjok, Sør Varanger, Lakselv og Alta.

DSC_0004

Der var flest mannlige deltakere denne gangen, men vi var de eneste med kvinnelige scooterførere.

Men vi deltok på kurset med mer enn deltakere. Vi hadde med oss 3 veiledere og 2 markører som også gjorde en strålende jobb. I tillegg lånte vi villig ut til de andre lokal lagene utstyr de manglet slik at alle kunne gjennomføre LSOR.

Da vi kom på GP ble vi møtt av hyggelige vakter i porten, og vist til Rocka inngang C. Der ble vi innlosjert lagvis slik at vi kunne ha fokus på lagsamarbeid gjennom hele helgen.

Oppstarten av kurset foregikk på klasserom og det varte ikke lenge før vi var i gang med utedelen av kurset. Første del var søk og redning til fots med kart og kompass.

DSC_0008 DSC_0011

Da modul 1 var gjennomført var det klart for modul 3. Vi startet igjen med teori før det bar ut med to scooterlag og et ski lag. Det var hard jobbing både for kropp og hode fra morgen til kveld, men det må til skal det bli gode lagledere.

DSC_0169 DSC_0172

Det var utrolig spennende og lærerikt både for deltakere og veiledere. Og selv om alle var slitne så var humøret på topp. Alle var flinke til å dra hverandre opp når det begynte å bli tomt i kropp og hode. Det lover godt for fremtidige aksjoner og øvelser at vi har lagledere som også innehar disse egenskapene. Samtidig var det fint å treffe og bli kjent med lagledere fra andre lokallag, vi vet jo aldri om vi en dag møtes ute på aksjoner.

DSC_0031 DSC_0138

Øvelsene vi gjorde gikk ut på søk og redning i skog, kratt og på fjell. I tillegg hadde vi mange skredøvelser, noe man ikke kan øve for sjeldent på. Vår avsluttende øvelse var et stort skred med 4 savnet. Igjen gjorde våre markører en fantastisk jobb der de var helt nedgravd. Denne øvelsen tok virkelig på kreftene til alle. Vi kunne virkelig føle tiden renne ut og arbeidet hardt for å finne alle, gi livreddende førstehjelp og få dem i sikkerhet.

DSC_0027 DSC_0019

Tusen takk til Garnisonen Porsanger for god stell, til gode veiledere og til de tøffe markørene Julie, Karl Henrik og Iris.

Flere bilder fra kurset kan du se ved å trykke HER

Gratulerer som lagledere Marius, Jonas, Anette, Anita og Linda.

About danroger

Check Also

Årsmøte